Posts

Showing posts from February, 2014

Valentine trip: Day 2 - Universal Studios Singapore (USS)

Image
Pagi-pagi lagi da bangun dan bersiap sebelum sarapan pagi. Lebih kurang jam 7 pagi kami da mula gerak menaiki bas. Hari tu kami da beli sekali tiket bas ke USS bila booking Tune Hotel. So boleh jimat RM5. Hehehe..hidup ini kena berjimat cermat OK! Lama jugak la kena tunggu dalam bas bab jalan jammed teruk..dalam jam 10 lebih jugak la baru sampai USS.. sampai jak kami teruk gerak ke kios nak tukar tiket. Hari tu beli tiket USS di laman web..lupa nama apa da..hehehe..harga dia murah la sikit dari beli kat USS punya laman web..siap dapat voucher makan dan souvenier lagi..

Kawan aku cakap, kita kena main game dulu sebelum ramai orang. So apa lagi, sebelum barisan berjela-jela kami pegi la main macam kanak-kanak riang. First ride kami naik mini roller coaster..seriously, sakit tekak sebab teriak macam orang hysteria plus air mata terus jatuh berlinangan..aisy..bikin malu jak..lepas tu pergi naik Jurassic Park ride, Madagascar, Mummia ride, Flying chair, tengok 4D Shrek, persembahan di Wat…