My Insta

Saturday, February 15, 2014

Valentine trip: Day 2 - Universal Studios Singapore (USS)


Pagi-pagi lagi da bangun dan bersiap sebelum sarapan pagi. Lebih kurang jam 7 pagi kami da mula gerak menaiki bas. Hari tu kami da beli sekali tiket bas ke USS bila booking Tune Hotel. So boleh jimat RM5. Hehehe..hidup ini kena berjimat cermat OK! Lama jugak la kena tunggu dalam bas bab jalan jammed teruk..dalam jam 10 lebih jugak la baru sampai USS.. sampai jak kami teruk gerak ke kios nak tukar tiket. Hari tu beli tiket USS di laman web..lupa nama apa da..hehehe..harga dia murah la sikit dari beli kat USS punya laman web..siap dapat voucher makan dan souvenier lagi..


Cute is it?
Kawan aku cakap, kita kena main game dulu sebelum ramai orang. So apa lagi, sebelum barisan berjela-jela kami pegi la main macam kanak-kanak riang. First ride kami naik mini roller coaster..seriously, sakit tekak sebab teriak macam orang hysteria plus air mata terus jatuh berlinangan..aisy..bikin malu jak..lepas tu pergi naik Jurassic Park ride, Madagascar, Mummia ride, Flying chair, tengok 4D Shrek, persembahan di Water World, lights camera action dan macam-macam lagi.

Lunch tu kami pergi makan di food court Jurassic Park. Makan nasi ayam. Guna voucher pun masih kena top up duit sendiri..ermm..mahal sungguh makan kat Singapore nie..Miskin den!



Madagaskar New Friends!
Antara barang-barang yang perlu di bawah bersama:


1) Passport. Kalo tak bawa macam mana nak masuk Singapore kan?
2) Tiket masuk. Beli la online. Cek dulu kat mana-mana laman web yang boleh dipercayai. Buat perbandingan supaya dapat harga terbaik.





3)  Duit. Mesti convert pegi US Dolar dulu. Ada je tempat tukaran wang asing tapi mahal kot.. so baik la tukar dulu kat tempat masing-masing. Yang paling penting mesti bawa duit banyak-banyak. Apa lagi kalo spesis yang gilak shopping..hahahaha
Our BIG bodyguard!
4)  Makanan ringan dan minuman.. kalo yang spesis budget 
travel baik la siapkan makanan ringan dan minuman sebab dalam USS tu sure sure harga makanan dan minuman mahal gila..apalagi bila kita convert pegi RM..boleh pengsan den..
5) Baju hujan. Sebab kalo naik Jurassic park atau duduk bahagian depan bila tengok persembahan di Water World sure sure akan basah lencun. Ada jak jual tapi faham faham je la. Hehehe. Nak jimat atau nak baju hujan plastic warna putih lutsinar chop USS?.. Logo USS tu mahal..
6) Pakai kasut yang bersesuaian. Taman tema tu sangat la besar. Sakit kaki kot keliling 1 taman. Jangan gatal-gatal nak pakai heels. Tak sesuai.
7) Main game dulu bila da masuk. Biar jadi orang first jangan jadi yang last. Nanti tak sempat plak nak main semua game. Kalo tak bersedia la dengan barisan yang teramat panjang. hehehe





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...