My Insta

Sunday, December 6, 2009

Jalan-jalan kat KLCC

Semalam pi jalan-jalan kat KLCC dengan family cousin aku..best tau! aku enjoy jugak..hehe..nie gambar bangunan berkembar Petronas...dan menjadi kebanggaan rakyat Malaysia..kebanggaan aku jugak..nak tahu tak bangunan nie memiliki ketinggian 452 meter dan mengandungi 88 tingkat..fuyoo! tinggi kan? nak tahu lagi tak ada jugak orang panggil bangunan nie jagung besar..hehe..ada rupa macam jagung ya?..pastu ada jugak kata macam aiskrim..la aiskrim bentuk kon tu..macam-macam kan.


jadi sebagai rakyat Malaysia, kita haruslah bersyukur dengan apa yang mampu negara kita capai  saat ini..so, we must appreciate it right? dan yang penting jangan biarkan negara kita dijajah lagi baik dari aspek fizikal mahupun rohani..

nie plak gambar aku dengan anak cousin aku..hehe..nama dia Mohd. Hazriq..cute kan?..hehe..jangan salah sangka k yang cute tu budak tu..hehe..tengok la betapa ramainya pengunjung KLCC nie..bermacam-macam bangsa dan ragam tau!..pelancong dari luar pun ramai jugak..harap-harap mereka enjoy kan holiday kat Malaysia nie..


nie plak cousin aku dengan family member dia..husband and her kids..hehe..gaya macam nak sambut krismas je kan?..nasib baik santa claus takda kalo tak aku takkan lepaskan peluang nak minta hadiah..hehe..rasa-rasanya dapat lagi tak?..huhu..memang meriah tau dengan perhiasan-perhiasan sambutan hari krismas nie..nasib baik ja takda salji..mesti lagi best..hehe..baru perfect kan..


MERRY CRISTHMAS! hohoho..cute tak kereta antik nie? huhu kalo la ada orang yang bagi nie kat aku sure aku wat perhiasan depan rumah punya..hehe..simpan wat kenang-kenangan untuk anak cucu nanti..lagi best kalo dapat daripada orang yang kita sayang..mesti bermakna sangat-sangat.
 
time to eat! da penat jalan-jalan tu kena la pi makan kan..so kita orang pi makan la..tapi lupa la plak nama menu dia apa..panjang sangat..hehe..tapi yang aku tahu itu dinamakan hot plate..sedap tau! especially makan time panas..huhu..berasap!


time to say gud bye!..huhu..peace no war ok! haha..Mohd Aiman said "peace! mummy minta 20 sen"..hahaha..just kidding

THE END

4 comments:

Yanmie said...

nngggee~~~ ada masa kita jenjalan lagi okey! bestkan..mcm2 ragam org ada. yg kelakar org tu amik gmbr sampai terbaring2..wakakaka

Yanmie said...

erk..rasaya kan klcc tu bkn tertinggi dh di dunia..skrg duk ranking no 3. no 1 taipei101 (Taipei) dan no 2. Shanghai World Financial Center (China)

sherry said...

iyaka?..huhu bab aq baca yang tertinggi

sherry said...
This comment has been removed by the author.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...